Att jobba på Mo Gård

Funderar du på varför du ska välja ett omsorgsjobb hos just Mo Gård? Läs om våra satsningar på utbildning nedan och ta del av våra medarbetares upplevelser av arbetet.

Möt våra medarbetare

På Mo Gård arbetar vi i lag, så du som person gör stor skillnad även för dina kollegor. Här får du möta några av våra medarbetare i Enköping som berättar varför de har valt att arbeta just hos oss.

”Ingen dag är den andra lik, vilket gör mitt arbete utmanande och väldigt spännande.”

Malin Jegendal, handledare på Daglig verksamhet

Anställningsår: 2016

Så här gör jag skillnad på Mo Gård:  Med en positiv inställning och kompetens inom tydliggörande pedagogik.

På fritiden: Umgås jag med min sambo och mina vänner. Jag har hund, tycker om hästar och gillar att träna.

Vad gör du i rollen som handledare på Daglig verksamhet?
Till Daglig verksamhet kommer brukare från alla Mo Gårds enheter i Enköping för att jobba med varierande arbetsuppgifter. Ingen dag är den andra lik, vilket gör mitt arbete utmanande och väldigt spännande. Min främsta uppgift är att planera och skapa struktur för verksamheten, så att alla brukare trivs och vill komma till sin arbetsplats.

Varför valde du ett jobb hos Mo Gård?
Jag sökte jobb på Mo Gård för att jag ville ha mer utmaningar i mitt arbete. Jag var nyfiken på teckenspråk och ville också lära mig mer om olika funktionsnedsättningar.

Vad är roligast med ditt jobb?
Det jag tänker på först är att jag varje dag möter nya utmaningar i mitt jobb, med bäring på olika arbetssätt och strategier för att verksamheten ska växa och bli ännu bättre. Och därutöver att jag i min roll får träffa så många olika människor, både brukare och personal.

Vad krävs för att bli bra på ditt arbete?
Gott om social kompetens eftersom jag träffar och arbetar med många olika brukare och kollegor. Det är en tillgång att vara stresstålig och kunna arbeta med tydliggörande pedagogik, till exempel i form av bildstöd och bildscheman som är anpassade efter varje brukares förmågor.

”Jag lagar mat med en brukare varje vecka. Att få följa hur hon klarar mer och mer på egen hand är så givande för mig!”

Marinette Blixt, rehabiliteringsassistent

Anställningsår: 2017

Så här gör jag skillnad på Mo Gård:  Jag bidrar med kärlek och jobbar för att brukarna i vår verksamhet ska kunna utveckla sina förmågor, att de ska våga prova på och efter hand klara att göra nya saker mer självständigt.

På fritiden: Kör jag Folkrace och är engagerad i Södermanland/Västmanlands Bilsportförbunds styrelse. Jag har också två barn som tävlar aktivt i varsin sport, cross och gymnastik.

Vad gör du i rollen som rehabiliteringsassistent?

Jag hjälper brukarna att klara sin vardag, med allt från morgonsysslor till matlagning, hygien och motion. På dagarna följer jag med dem till jobbet och bidrar till att det blir meningsfullt. När brukarens arbetsdag är slut handlar det i stället om att vi tillsammans skapar en meningsfull fritid, till exempel genom aktiviteter utomhus.

Varför valde du ett jobb hos Mo Gård?

Jag tyckte att den teckenspråkiga miljön var en spännande utmaning. Efter att ha jobbat med ungdomar inom HVB ville jag prova något helt nytt.

Vad är roligast med ditt jobb?

Att se hur brukarna lyckas med sina arbetsuppgifter! Jag lagar mat med en brukare varje vecka. Att få följa hur hon klarar mer och mer på egen hand är så givande för mig.

Vad krävs för att bli bra på ditt arbete?

Du behöver våga bjuda på dig själv och ha ett öppet hjärta för andra människor. Att våga kramas och ge kärlek!

”Jag lagar mat med en brukare varje vecka. Att få följa hur hon klarar mer och mer på egen hand är så givande för mig!”

Marinette Blixt, rehabiliteringsassistent

Anställningsår: 2017

Så här gör jag skillnad på Mo Gård:  Jag bidrar med kärlek och jobbar för att brukarna i vår verksamhet ska kunna utveckla sina förmågor, att de ska våga prova på och efter hand klara att göra nya saker mer självständigt.

På fritiden: Kör jag Folkrace och är engagerad i Södermanland/Västmanlands Bilsportförbunds styrelse. Jag har också två barn som tävlar aktivt i varsin sport, cross och gymnastik.

Vad gör du i rollen som rehabiliteringsassistent?

Jag hjälper brukarna att klara sin vardag, med allt från morgonsysslor till matlagning, hygien och motion. På dagarna följer jag med dem till jobbet och bidrar till att det blir meningsfullt. När brukarens arbetsdag är slut handlar det i stället om att vi tillsammans skapar en meningsfull fritid, till exempel genom aktiviteter utomhus.

Varför valde du ett jobb hos Mo Gård?

Jag tyckte att den teckenspråkiga miljön var en spännande utmaning. Efter att ha jobbat med ungdomar inom HVB ville jag prova något helt nytt.

Vad är roligast med ditt jobb?

Att se hur brukarna lyckas med sina arbetsuppgifter! Jag lagar mat med en brukare varje vecka. Att få följa hur hon klarar mer och mer på egen hand är så givande för mig.

Vad krävs för att bli bra på ditt arbete?

Du behöver våga bjuda på dig själv och ha ett öppet hjärta för andra människor. Att våga kramas och ge kärlek!

”Jag längtade tillbaka till Mo Gårds unika målgrupp efter bara en månad.”

Frida Racksäter Nerback, specialpedagog

Anställningsår: 2000

Så här gör jag skillnad på Mo Gård: Genom att vara intresserad och visa min nyfikenhet!

På fritiden: Umgås jag med min son och mina vänner. När tid finns kör jag gärna ett träningspass på Friskis & Svettis.

Vad gör du i rollen som specialpedagog?

Jag har en roll som övergripande specialpedagog och ansvarar för att driva det pedagogiska utvecklingsarbetet i Mo Gård Mälardalen, i nära samarbete med mina pedagogkollegor. Det handlar framförallt om att erbjuda handledning och stödja våra enheter i vardagen. Jag arbetar också som utbildare inom ramen för Mo Gårds grundutbildning.

Varför valde du ett jobb hos Mo Gård?

När jag studerade Social omsorg ville jag ha ett extrajobb som gav mig erfarenhet av relationskapande arbete med människor. Då fick jag ett tips om Mo Gård och började på en enhet för personer med medfödd dövblindhet. Efter examen skulle jag arbeta en ”sista sommar”, men när jag sedan började arbeta hos en ny arbetsgivare längtade jag tillbaka till Mo Gårds unika målgrupp efter bara en månad! När företaget letade pedagoger 1,5 år senare sökte jag mig tillbaka och har sedan dess kunna ta vara på de möjligheter till utveckling och fördjupning som kommit i min väg. Det har inneburit att jag fram till i dag har arbetat med olika uppdrag i både Östergötland och Mälardalen. Dessutom har jag fått möta hela bredden av den målgrupp som vi vänder oss till i vår LSS-verksamhet.

Vad är roligast med ditt jobb?

Variationen! Att jag hela tiden behöver anpassa mig till den jag möter och den aktivitet jag gör för stunden.

Vad krävs för att bli bra på ditt arbete?

En äkta nyfikenhet på människor och vilja att göra ett gott arbete tillsammans med de personer som bor hos oss.

” I slutänden kokar allting ned till att utifrån rådande förutsättningar säkerställa att brukarna har ett gott liv.”

Rikard Eriksson, enhetschef

Anställningsår: 2012

Så här gör jag skillnad på Mo Gård: Med hårt och troget arbete!

På fritiden: Hänger jag helst med min familj (fru och två små barn). Jag tycker om att titta på fotboll och följer hängivet Djurgården land och rike runt.

Vad gör du i rollen som enhetschef?

Som enhetschef har jag det övergripande ansvaret för verksamheten. Det betyder att jag hanterar enhetens drift, till exempel personal, lokaler och ekonomi. I slutänden kokar allting ned till att utifrån rådande förutsättningar säkerställa att brukarna har ett gott liv.

Varför valde du ett jobb hos Mo Gård?

Det började med att jag sökte ett extrajobb samtidigt som jag studerade Internationell marknadsföring på Mälardalens högskola i Västerås. En bekant rekommenderade mig att kontakta Mo Gård. Eftersom det fungerade bra att kombinera studier och arbete blev jag kvar. När jag sedan fick frågan om jag skulle vara intresserad av en tjänst som enhetschef var det självklara svaret ja. Sedan 2016 har jag jobbat på flera av Mo Gårds enheter i Enköping och trivts väldigt bra med att arbeta nära människor. Jag har alltid drivits av ett högt tempo och nya utmaningar, något som jag får tillgodosett här. Utvecklingsmöjligheterna har varit viktiga och nu ser jag fram emot att anta rollen som enhetschef på ”Höstrågsvägen” – vårt nya boende.

Vad är roligast med ditt jobb?

För mig handlar det om ett högt tempo och många utmaningar. Som chef arbetar jag dagligen med människor, vilket är något jag verkligen uppskattar att få göra. Människor är föränderliga och det ställer hela tiden nya krav på min förmåga att bemöta varje individ och olika behov.

Hur ser du på dina fortsatta utvecklingsmöjligheter inom Mo Gård?

Under hela min tid som anställd har jag blivit erbjuden nya utmaningar som drivit min utveckling framåt. Jag försöker lära mig något nytt varje dag på arbetet och så här långt har det ju varit en framgångsrik strategi!

” I slutänden kokar allting ned till att utifrån rådande förutsättningar säkerställa att brukarna har ett gott liv.”

Rikard Eriksson, enhetschef

Anställningsår: 2012

Så här gör jag skillnad på Mo Gård: Med hårt och troget arbete!

På fritiden: Hänger jag helst med min familj (fru och två små barn). Jag tycker om att titta på fotboll och följer hängivet Djurgården land och rike runt.

Vad gör du i rollen som enhetschef?

Som enhetschef har jag det övergripande ansvaret för verksamheten. Det betyder att jag hanterar enhetens drift, till exempel personal, lokaler och ekonomi. I slutänden kokar allting ned till att utifrån rådande förutsättningar säkerställa att brukarna har ett gott liv.

Varför valde du ett jobb hos Mo Gård?

Det började med att jag sökte ett extrajobb samtidigt som jag studerade Internationell marknadsföring på Mälardalens högskola i Västerås. En bekant rekommenderade mig att kontakta Mo Gård. Eftersom det fungerade bra att kombinera studier och arbete blev jag kvar. När jag sedan fick frågan om jag skulle vara intresserad av en tjänst som enhetschef var det självklara svaret ja. Sedan 2016 har jag jobbat på flera av Mo Gårds enheter i Enköping och trivts väldigt bra med att arbeta nära människor. Jag har alltid drivits av ett högt tempo och nya utmaningar, något som jag får tillgodosett här. Utvecklingsmöjligheterna har varit viktiga och nu ser jag fram emot att anta rollen som enhetschef på ”Höstrågsvägen” – vårt nya boende.

Vad är roligast med ditt jobb?

För mig handlar det om ett högt tempo och många utmaningar. Som chef arbetar jag dagligen med människor, vilket är något jag verkligen uppskattar att få göra. Människor är föränderliga och det ställer hela tiden nya krav på min förmåga att bemöta varje individ och olika behov.

Hur ser du på dina fortsatta utvecklingsmöjligheter inom Mo Gård?

Under hela min tid som anställd har jag blivit erbjuden nya utmaningar som drivit min utveckling framåt. Jag försöker lära mig något nytt varje dag på arbetet och så här långt har det ju varit en framgångsrik strategi!

Utbildning – en av våra hjärtefrågor

Kanske funderar du på varför du ska välja ett omsorgsjobb hos just Mo Gård? Skulle du fråga någon av våra medarbetare är chansen stor att svaret skulle bli ”satsningen på utbildning och kompetensutveckling”.

Som medarbetare på Mo Gård kommer du snabbt att få nya perspektiv på kommunikation och bemötande – ledord för vår vardag med brukaren. Direkt efter anställning kan du se fram emot en två dagar lång introduktionsutbildning som handlar om hur vi kan ge brukaren goda levnadsvillkor just genom vårt bemötande och vårt sätt att kommunicera. Inom ditt första halvår som anställd genomför du även ett eller två steg i vår teckenspråksutbildning.

Vi vet att det inte finns några genvägar för att ge brukarna i vår verksamhet den livskvalitet de har rätt till. Därför har varje enhet en kompetensprofil, som utgår från lagstiftarens krav och just de behov som finns på det specifika boendet. Vår utbildningsprocess omfattar basutbildning, fördjupningsutbildning och lagstadgade utbildningar som vi genomför med bestämda intervall.

Våra utbildningar är uppskattade och får genomgående höga deltagarbetyg i de utvärderingar vi genomför. Flera av våra mångåriga medarbetare har framgångsrikt kunna gå vidare till nya roller inom Mo Gård. Vår nuvarande koncernchef är bara ett exempel på att det finns en rad utvecklingsmöjligheter i vår verksamhet!

Ida Hämäläinen
Ida HämäläinenRekryteringssamordnare

Ansökan

Hej! Ida heter jag och tar gärna emot din ansökan på rekryteringlss@mogard.se – skriv gärna “Enköping ny enhet” i ämnesraden. Har du frågor eller funderingar är det bara att maila mig på ida.hamalainen@mogard.se eller ring på 010-471 67 72 så hjälper jag till!

Vi arbetar med löpande urval och tar gärna emot din ansökan så snart som möjligt.

Ansök nu